Om oss

På Lunds universitet har vi sedan våren 2011, till en början på ett initiativ från Niklas Schiöler och under hans egid, drivit ett ämnesöverskridande seminarium om poesi som äger rum en gång i månaden. Under hösten 2014 leds seminariet av Evelina Stenbeck och Jimmie Svensson, båda doktorander i litteraturvetenskap. Alfred Sjödin, som varit med sedan starten och som disputerar i höst, kommer också att vara kvar på ett hörn.

Tanken med seminariet är att få diskutera alla möjliga aspekter av poesi, inte bara med andra forskare i litteraturvetenskap utan också från andra språkområden och ämnen. Vår målsättning från början har varit att inte utesluta någonting som har med poesi att göra. Teman som diskuterats har rört allt från mexikansk poesi, diskussion kring nyutkomna diktsamlingar, kognitionsvetenskapliga poesiexperiment och formgivning av diktsamlingar. Vi har också diskuterat det poetiska skapandet med verksamma poeter.

Seminariet vänder sig i första hand till forskare verksamma vid Språk- och litteraturcentrum men är öppet för alla intresserade.

 

Frågor? Vi nås på:

Evelina.Stenbeck@litt.lu.se

Jimmie.Svensson@litt.lu.se

Alfred.Sjodin@litt.lu.se

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s